
دلایل زیادی وجود دارد که ما از یک فنجان چای داغ لذت ببریم. ما عطر گونههای مختلف چای را دوست داریم، در دست گرفتن
یک لیوان چای داغ و مزه مزه کردن آن یک راه عالی برای رسیدن به آرامش است و مهمتر اینکه پس از گذراندن یک روز پر
دغدغه بهترین معجون برای رفع خستگی و تجدید قوای جسمی است.
در بین چایها خصوصاً برای ما ایرانیها به طور کلی میتوان گفت نوشیدن چای معمولی طرفداران زیادی دارد. اما به جز چای
معمولی چایهای گیاهی دیگری هم هستند که جنبه دارویی دارند و خواص آنها درمان بیماریهای متعددی را موجب
میشوند. در ادامه گونههایی از چایهای گیاهی به همراه خواص آنها را برای شما بازگو میکنیم.
چای گل گاو زبان
آرامبخش اعصاب، خوابآور، ضدسردردهای عصبی، ضدسودا و صفرا، ضدقولنج و اسپاسم، ضدتشنج و صرع، تقویتکننده قوای جنسی 4 قاشق چایخوری گل گاوزبان یا 1 قاشق سنبل الطیب بهعلاوه 1 عدد لیموعمانی در بعضی مزاجها بالابرنده فشارخون، مقوی قلب و اعصاب، خونساز، تقویتکننده سلولهای مغزی، خوابآور، آرامبخش، نشاطآور، ضدبوی بد دهان. این گیاه مورد علاقه حضرت علی (ع) بوده است. یک قاشق غذاخوری با 2 لیوان آبجوش و نبات افرادی که دچار فشارخون هستند با احتیاط مصرف کنند. محرک اعصاب، ضدوسواس و جنون، مۆثر در درمان ناراحتیهای گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن، مفرّح و تقویت امور جنسی، تقویت کبد و معده چند قلم دارچین با 2 لیوان آبجوش و نبات بالابرنده فشارخون، ضد ضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضددرد مفاصل، تقویتکننده قوای جنسی، مقوی معده، خونساز، ضدسم غذایی یک قاشق چایخوری کوبیده زنجبیل با 2 لیوان آبجوش و نبات آرامبخش اعصاب، تقویتکننده سلولهای مغزی، ضدمیگرن، ضدزکام و آسم و برونشیت، ضداگزما، مۆثر در درمان روماتیسم یک قاشق غذاخوری با 2 لیوان آبجوش و نبات چای آویشن (طبیعت معتدل) خواص: بالابرنده فشارخون، تقویت اعصاب، رفع کولیتهای مزمن، مدر( ادرارآور)، ضدانگل و رطوبت بدن، ضدصفرا، مۆثر در درمان زکام، سرفه و آسم، اشتهاآور، کاهشدهنده غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه (گوارش)، تقویت بینایی یک قاشق غذاخوری با 2 لیوان آبجوش و نبات ضداسهال و استفراغ، ضدنفخ، مقوی معده، خوشبو کننده دهان، رفع خستگی، مۆثر در درمان بیماریهای ریوی از جمله تنگی تنفس آسم، سرفه، مقوی قلب، مۆثر در درمان سرماخوردگی یک قاشق غذاخوری و 2 لیوان آبجوش با نبات گیاه معجزهگر، مقوی اعصاب، مدر(ادرارآور)، ضدعفونت کلیه، ضدصفرا، ضددلهره و اضطراب، ضدزکام و سرماخوردگی، آسم، سیاهسرفه، تقویتکننده بدن، مقوی معده، ضددردهای روماتیسمی، استخوان و کمر، مۆثر در دفع سنگهای کلیه و کیسه صفرا 2 قاشق غذاخوری با 2 لیوان آبجوش و نبات آرامبخش، بهترین داروی میگرن کهنه و سردرد، ضدنفخ، ضدسرماخوردگی، ضداسهال، خلطآور، تب بر، اشتهاآور 1 قاشق غذاخوری با 2 لیوان آبجوش و نبات آرامبخش، تقویتکننده قلب و اعصاب، مفرح و نشاطآور یک قاشق غذاخوری با 2 لیوان آبجوش و نبات تقویتکننده قوی حافظه، ضدفراموشی، ضدصرع، کمک به درمان اسهال، تقویتکننده قوه جنسی، کمک به هضم غذا، اشتهاآور، ضد جوش و دُمل یک قاشق غذاخوری با 2 لیوان آبجوش و نبات اشتهاآور، کمک به هضم غذا، پایین آورنده فشارخون آلبالو رسیده بدون دم 200 گرم با 4 لیوان آبجوش و نبات این نوشیدنی برای تسکین دردهای دوران پریود خانمها بسیار مفید است. چوب دارچین خردشده یک قاشق غذاخوری با زنجبیل به اندازه یک بندانگشت یا یک قاشق چایخوری پودر آن و 3 لیوان آب جوش 30 دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد، در زمان مصرف بهتر است با کمی عسل شیرین شود. این نوشیدنی برای فصل پاییز و زمستان بسیار مناسب بوده و خاصیت ضدعفونیکننده دارد، برای سرماخوردگی و دردهای پریود خانمها بسیار مناسب است. یک قاشق غذاخوری آویشن با یک قاشق غذاخوری پونه و 3 لیوان آب جوش. بهتر است در زمان مصرف با عسل شیرین شود. پایین آورنده فشارخون و قندخون، سرشار ویتامین ث، ضدسرماخوردگی، مقوی معده، ضداسهال میوه گل نسترن (15 عدد) در یک قوری (2 لیوان آب جوش) به همراه مقداری نبات دم کرده میل شود. ضدسرطان، محرک سیستم ایمنی بدن، کاهش پرفشاری خون، ضدافسردگی، سبب پایین آمدن خطر بیماری انسداد شریانها میشود، خطر لخته شدن خون و سکتهها را کاهش میدهد. در اصل گیاه چای سبز و سیاه یکی است. در صورتی که برگ تازه چای را به سرعت خشک کنند چای سبز به دست میآید ولی زمانی که برگ چای، مورد تخمیر قرار گیرد تغییراتی در رنگ و بـو، مزه و مواد و اثرات آن نسبت به چای سبز ایجاد میشود و چای سیـاه به دست میآید. خواص چای سیاه یا همان چای معمولی کمتر از چای سبز است. 1. افزایش ترشح اسید معده که باعث تشدید ناراحتیهای معده میشود. 2. چای سیاه مانع از جذب آهن شده و کم خونی ناشی از فقر آهن را تشدید میکند. 3. کافئین موجود در چای سیاه احتمال ایجاد بیماری سیستیت در پستان خانمها را افزایش میدهد. 4. از نظر طب اسلامی و سنتی چای سیاه باعث افزایش تولید خلط سودا در بدن میشود. 1. برای دم کردنیهای گیاهی بهتر است از قوریهای چینی یا شیشهای استفاده شود. 2. قوری را روی حرارت غیرمستقیم کتـری یـا سمـاور قرار دهیم. 3. برای دم کشیدن 15 دقیقه کافی است امّا هر چه بیشتر دم بکشد بهتر است. 4. چای را صاف نموده و میل نمایید.
خواص: چای بادرنجبویه (طبیعت بسیار گرم)
خواص: چای دارچین (طبیعت گرم و خشک)
خواص: چای زنجبیل (طبیعت گرم و خشک)
خواص: چای اسطوخودوس (طبیعت گرم و خشک)
خواص: چای نعنا یا پونه (طبیعت گرم)
خواص: چای اکلیل کوهی (طبیعت گرم و معتدل)
خواص: چای مرزنجوش (طبیعت گرم)
خواص: چای بهارنارنج (طبیعت گرم)
خواص: چای گل پر (طبیعت گرم و خشک)
خواص:
چای آلبالو (دم کرده میوه آلبالو)
خواص: چای دارچین و زنجبیل
خواص: چای پونه کوهی و آویشن
خواص: چای میوه گل نسترن (طبیعت گرم)
خواص: چای سبز
خواص: چای سیاه (چای معمولی)
خواص: تذکرات در مورد چگونگی دم کردن چایهای گیاهی